Aktiviteetit

Retkeillen tunturissa

Pallaksen alueen palvelut soveltuvat luonnonystävälle, retkeilijälle, hiihtäjälle, laskettalijalle, vapaalaskijalle, lumikenkäilijälle, kesä- ja talvipyöräilijälle, erämiehelle, kalastajalle ja sille, joka haluaa vain mökkeillä ja olla rauhassa luonnon helmassa.

Tutustu Pallas-Yllästunturin kansallispuiston palveluihin sivuilla www.luontoon.fi.


Kesällä Pallas-Yllästunturin kansallispuisto tarjoaa yli 300 km merkittyjä retkeilyreittejä palveluineen. Kesästä 2017 lähtien myös maastopyöräily on ollut sallittua kansallispuiston kesäreiteillä.

Pallas-Yllästunturin kansallispuiston reiteille pääsee monesta paikasta lyhyen kävely- tai automatkan päästä.

Hiihtoa, laskettelua ja talviretkeilyä

Kansallispuiston hienoissa maisemissa kulkeville laduille pääsee suoraan Pallas-Laakson mökeiltä. Laskettelukeskukset löytyvät ajomatkan päästä. Pallakselle on 18 km, Olokselle 31 km, Leville 70 km ja Ylläkselle 70 km. Umpilumen laskijoille helposti tavoitettavia luonnonrinteitä löytyy joka puolelta.

Raattaman ladut ovat erittäin hyvin hoidetut. Maksamalla latumaksun Raattaman reittien tilille varmistat hoidon säilymisen laadukkaana jatkossakin.

Talvipyöräilyyn on omia reittejä erityisesti Ylläksen alueella, mutta talvipyöräilyn suosio on leviämässä myös Pallastunturien seudulle. Raattaman reittien laduilla on myös talvipyöräily sallittu!


Kelkkaillen Kilpisjärvelle

Talvella moottorikelkkailureiteille pääsee heti ja reitit vievät Käsivarteen ja Kilpisjärvelle tai vaikka Inarin kautta Jäämerelle. Ruotsin tunturit ja kelkkailumaastot ovat niitäkin lähempänä. Voit ajaa Kiirunaan ja Abiskoon, Norjan rajan läheisille korkeille tuntureille.